Categorieën
Natuurkunde Wetenschap

Neutrino’s en de Media

Naar aanleiding van het gevonden neutrino dat sneller zou gaan dan het licht en de mediahype die hierop volgde, is er gesproken worden over hoe wetenschappers én de media met grote ontdekkingen om zouden moeten gaan. Uiteraard was er ook aandacht voor de ontdekking zelf: wat is er nou precies ontdekt, en wat betekent het voor ons?

Naar aanleiding van het gevonden neutrino dat sneller zou gaan dan het licht en de mediahype die hierop volgde, is er gesproken worden over hoe wetenschappers én de media met grote ontdekkingen om zouden moeten gaan. Uiteraard was er ook aandacht voor de ontdekking zelf: wat is er nou precies ontdekt, en wat betekent het voor ons?

Deelnemers zijn:

  • Ralph Wijers
    hoogleraar hoge energie astrofysica
  • Stan Bentvelsen
    hoogleraar experimentele hoge energie fysica en oud medewerker van het CERN
  • Martijn van Calmthout
    wetenschapsjournalist voor de Volkskrant