Categorieën
Biologie Politiek & Maatschappij

Stamcelonderzoek: onbegrensde mogelijkheden?

Stamcelonderzoek richt zich op het ontwikkelen van menselijk weefsel uit de cellen van embryo’s, de stamcellen. Mogelijk draagt dit onderzoek bij aan de oplossing van bepaalde ziektes, maar er kan ook misbruik van gemaakt worden. Wat zijn de grenzen van dit onderzoek, zowel op praktisch als moreel niveau?

Het thema van deze aflevering is stamcelonderzoek. Stamcelonderzoek richt zich op het ontwikkelen van menselijk weefsel uit de cellen van embryo’s, de stamcellen. Mogelijk draagt dit onderzoek bij aan de oplossing van bepaalde ziektes, maar er kan ook misbruik van gemaakt worden. Wat zijn de grenzen van dit onderzoek, zowel op praktisch als moreel niveau?
Hierover gaan studenten woensdag in gesprek met

  • Louise Gunning-Schepers
    van de Gezondheidsraad
  • prof. dr. Egbert Schroten
    van het Centre for Bio-Ethics and Health Law
  • prof. dr. Christine Mummery
    hoogleraar ontwikkelingsbiologie.