Categorieën
Biologie Politiek & Maatschappij

Voedsel: van het land of uit het lab

Er is een ontwikkeling en voorkeur gaande voor biologisch en natuurlijk voedsel. Puur natuur voedsel bevat geen gevaarlijke chemische en slechte synthetische stoffen en is dus gezonder en veiliger. Maar is natuurlijk voedsel wel zo veilig, waarom zou voedsel met kunstmatige stoffen niet beter zijn? Ook in het kader van de voedselschaarste is er behoefte naar veel maar vooral veilige en gezonde voeding. Ofwel: dient voedsel van het land te komen of uit het lab?

Er is een ontwikkeling en voorkeur gaande voor biologisch en natuurlijk voedsel. Puur natuur voedsel bevat geen gevaarlijke chemische en slechte synthetische stoffen en is dus gezonder en veiliger. Maar is natuurlijk voedsel wel zo veilig, waarom zou voedsel met kunstmatige stoffen niet beter zijn? Ook in het kader van de voedselschaarste is er behoefte naar veel maar vooral veilige en gezonde voeding. Ofwel: dient voedsel van het land te komen of uit het lab? Praat, discussieer en proef mee tijdens deze smaakvolle BètaBreak!
Sprekers zijn

 • Louise Fresco
  Hoogleraar UvA
 • Iris Vendel
  Youth Food Movement
 • Benno ten Kuile
  Voedsel & Warenautorieit
 • Chris Winkel
  Givaudan