Categorieën
Geneeskunde Overige

Doping in de Sport

Afgelopen tijd is de (sport)wereld in de ban van het dopinggebruik onder de sporters. Maar wat is er allemaal bekend over EPO en andere doping? Helpt het eigenlijk wel en in hoeverre? En als iedereen het toch gebruikt, kunnen wij het dan niet beter legaliseren? Wat kan de rol van de wetenschap hierin zijn?

Afgelopen tijd is de (sport)wereld in de ban van het dopinggebruik onder de sporters. Maar wat is er allemaal bekend over EPO en andere doping? Helpt het eigenlijk wel en in hoeverre? En als iedereen het toch gebruikt, kunnen wij het dan niet beter legaliseren? Wat kan de rol van de wetenschap hierin zijn? De BètaBreak gaat op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen.

Woensdag 20 maart om 12:00 uur in de centrale hal van het Science Park.
Met als sprekers:

  • Ivo van Hilvoorde
    sportfilosoof aan de Vrije Universiteit
  • Guus van Holland
    sportjournalist (De Volkskrant, NRC Handelsblad)
  • Olivier de Hon
    wetenschappelijk medewerker van de Dopingautoriteit