Categorieën
Cultuur

De Regels van de Kunst

De maand april staat in het teken van Kunst in Wetenschap op het Science Park. De aprileditie van de BètaBreak zal hierop aansluiten met het onderwerp ‘De Regels van de Kunst’. Hierin zullen wetenschappers samen op zoek gaan naar de wetmatigheden in de kunst en de kunst in de wetmatigheden. Hoe kan een wiskundige een kunstwerk maken? En wat kan een informaticus zeggen over poëzie?

De maand april staat in het teken van Kunst in Wetenschap op het Science Park. De aprileditie van de BètaBreak zal hierop aansluiten met het onderwerp ‘De Regels van de Kunst’. Hierin zullen wetenschappers samen op zoek gaan naar de wetmatigheden in de kunst en de kunst in de wetmatigheden. Hoe kan een wiskundige een kunstwerk maken? En wat kan een informaticus zeggen over poëzie?

Woensdag 17 april,
van 12 tot 1 uur,
in de centrale hal van het Science Park 904,
met

  • Robert Zwijnenberg
    hoogleraar kunst en natuurwetenschap aan de Universiteit Leiden.
  • Tom Verhoeff
    universitair docent wiskunde en informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven.
  • Wouter Beek
    promovendus kunstmatige intelligentie (NWO – pragmatic semantics) aan de Vrije Universiteit.