Categorieën
Aardwetenschappen English language edition Sterrenkunde

Hunting for Aliens

Op woensdag 19 februari gaat de BètaBreak over ‘De Zoektocht naar Buitenaards Leven’.
De zoektocht naar buitenaards leven is een interdisciplinair onderzoeksgebied waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Is de ontdekking van buitenaardse levensvormen misschien wel dichterbij dan we denken en wat betekent dat voor ons?

Te gast zijn sterrenkundige Carsten Dominik, een van ’s lands deskundigen als het gaat om de bestudering van exo-planeten, en planetair geomorfoloog Sebastiaan de Vet, die kennis over de Aarde gebruikt om meer te weten te over de aanwezigheid van leven op Mars.

Ook te gast: Esther Velasco, die extremofielen hier op aarde onderzoekt, en Marco Langbroek, meteorietdeskundige.

Op woensdag 19 februari gaat de BètaBreak over ‘De Zoektocht naar Buitenaards Leven’.
De zoektocht naar buitenaards leven is een interdisciplinair onderzoeksgebied waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Is de ontdekking van buitenaardse levensvormen misschien wel dichterbij dan we denken en wat betekent dat voor ons?

Poster februari 2014

Te gast zijn sterrenkundige Carsten Dominik (API – UvA, website, twitter), een van ’s lands deskundigen als het gaat om de bestudering van exo-planeten, en planetair geomorfoloog Sebastiaan de Vet(IBED – UvA), die kennis over de Aarde gebruikt om meer te weten te over de aanwezigheid van leven op Mars.

Ook te gast: Esther Velasco (FALW – VU), die extremofielen hier op aarde onderzoekt, en Marco Langbroek(FALW – VU, twitter), meteorietdeskundige

Ben je ook benieuwd naar de stand van zaken? Kom dan op woensdag 19 februari om 12 uur luisteren en vragen stellen in de centrale hal van Science Park 904.

  • Carsten Dominik
  • Sebastiaan de Vet
  • Esther Velasco
  • Marco Langbroek