Categorieën
Kunstmatige Intelligentie Politiek & Maatschappij

Wir Sind die Roboter

Binnenkort bezorgt Amazon je pakketjes per drone, rijden auto’s zichzelf naar huis, en wordt Wall Street gedomineerd door razendsnelle autonome algoritmes. De futuristische krantenkoppen vliegen je om de oren, gevolgd door artikelen met waarschuwende uitspraken van belangrijke mensen als minister Asscher en fysicus Hawking. Iedereen zegt wat anders, maar één ding lijdt blijkbaar geen twijfel: de robots komen er aan. Je zou bijna vergeten dat er heel veel wetenschappers en techneuten nodig zijn om deze schijnbaar autonome ontwikkeling mogelijk te maken.
In deze BètaBreak vragen wij naar hun uitdagingen en voorspellingen. Maar we richten ons vooral op het maatschappelijk debat over robotisering en kunstmatige intelligentie, dat de laatste maanden steeds weer oplaait. Wat doet het met de samenleving? Welke impact heeft het op de economie en de werkgelegenheid?

Werken met robots en intelligente systemen

De video-opname is in zijn geheel beschikbaar op Youtube ook hieronder ingesloten:

Vooraf:

Poster Januari 2015 - Wir Sind die RoboterBinnenkort bezorgt Amazon je pakketjes per drone, rijden auto’s zichzelf naar huis, en wordt Wall Street gedomineerd door razendsnelle autonome algoritmes. De futuristische krantenkoppen vliegen je om de oren, gevolgd door artikelen met waarschuwende uitspraken van belangrijke mensen als minister Asscher en fysicus Hawking. Iedereen zegt wat anders, maar één ding lijdt blijkbaar geen twijfel: de robots komen er aan. Je zou bijna vergeten dat er heel veel wetenschappers en techneuten nodig zijn om deze schijnbaar autonome ontwikkeling mogelijk te maken.
In deze BètaBreak vragen wij naar hun uitdagingen en voorspellingen. Maar we richten ons vooral op het maatschappelijk debat over robotisering en kunstmatige intelligentie, dat de laatste maanden steeds weer oplaait. Wat doet het met de samenleving? Welke impact heeft het op de economie en de werkgelegenheid?

BètaBreak: leven en werken met robots en intelligente systemen
woensdag 21 januari 2015, 12-13u, Centrale Hal FNWI, Amsterdam Science Park.
Te gast zijn: