Categorieën
Geneeskunde Psychobiologie

De Menselijke Paringsdans

Van 50 tinten grijs tot Love Actually: vier dagen na Valentijnsdag komen de hersenwetenschap en psychologie samen bij een BètaBreak over seks. We laten de woeste oerinstincten en knuffelhormonen worstelen met de correcte romantiek en rolpatronen. Waar ligt de bron van onze relatie tot seks? Diep in ons brein, of wordt zij bepaald door onze culturele geschiedenis?

Praat en luister mee in de komende BetaBreak. Genderbenders, a-seksuelen, nymphomanen, iedereen is uitgenodigd en kan de sprekers, waaronder hersenonderzoeker Dick Swaab, vragen stellen.

De video-opname is in zijn geheel beschikbaar op Youtube ook hieronder ingesloten:

Vooraf:

Van 50 tinten grijs tot Love Actually: vier dagen na Valentijnsdag komen de hersenwetenschap en psychologie samen bij een BètaBreak over seks. We laten de woeste oerinstincten en knuffelhormonen worstelen met de correcte romantiek en rolpatronen. Waar ligt de bron van onze relatie tot seks? Diep in ons brein, of wordt zij bepaald door onze culturele geschiedenis?

2015-02 - Paringsdans - posterPraat en luister mee in de komende BetaBreak. Genderbenders, a-seksuelen, nymphomanen, iedereen is uitgenodigd en kan de sprekers, waaronder hersenonderzoeker Dick Swaab, vragen stellen.

Woensdag 18 februari van 12:00 tot 13:00, in de centrale hal van het FNWI gebouw op het Amsterdam Science Park, met als gasten:

  • Dick Swaab
    emeritus hoogleraar neurobiologie aan de UvA, auteur “Wij zijn ons brein”
  • Hanneke Termeer
    klinisch seksuologe aan het AMC
  • Woet Gianotten
    arts, psychotherapeut en seksuoloog