Categorieën
Kunstmatige Intelligentie Politiek & Maatschappij

Achter het Algoritme – wat het internet voor jou verbergt

Je zoekresultaten bij Google, je wall op Facebook, de foto’s die je te zien krijgt op Tinder, achter steeds meer dagelijkse kost gaat een algoritme schuil dat informatie voor jou personaliseert. Deze maand bekijkt de BètaBreak deze verborgen kant van het internet: is het vooral gemakkelijk dat je browser al weet wat je wilt zien en lezen, of moeten we vrezen in een eigen ‘Filter Bubble’ terecht te komen? Hoe werkt zo’n persoonlijk algoritme en welke gegevens gebruikt het?

De video-opname is zeer spoedig in zijn geheel beschikbaar op Youtube en ook hieronder ingesloten:

Vooraf:

Poster april 2015 - Achter het AlgoritmeJe zoekresultaten bij Google, je wall op Facebook, de foto’s die je te zien krijgt op Tinder, achter steeds meer dagelijkse kost gaat een algoritme schuil dat informatie voor jou personaliseert. Deze maand bekijkt de BètaBreak deze verborgen kant van het internet: is het vooral gemakkelijk dat je browser al weet wat je wilt zien en lezen, of moeten we vrezen in een eigen ‘Filter Bubble’ terecht te komen? Hoe werkt zo’n persoonlijk algoritme en welke gegevens gebruikt het?

Woensdag 15 april in de centrale hal van het Science Park. Iedereen is welkom om vragen te stellen en te komen luisteren naar onze gasten:

  • Joost Schellevis
    journalist bij tweakers.net
  • Manon Oostveen
    promovenda Informatierecht (UvA)
  • David Graus
    promovendus bij het Intelligent Systems Lab Amsterdam (UvA)