De video-opname is in zijn geheel beschikbaar op Youtube en ook hieronder ingesloten:

Vooraf:

In de geestverruimende mei-editie van de BètaBreak hebben we het over de mogelijkheden en problemen van drugs als medicijn. Iedereen is welkom om mee te praten bij de maandelijkse BètaBreak in de centrale hal van Science Park 904.

Poster mei 2015 - DrugsMeestal als het over drugs en gezondheid gaat, hebben we het over de risico’s: kans op verslaving, een bad trip, of uitdroging. Maar wie slimmer doseert dan in de coffeeshop en op technofestivals gebruikelijk is, kan een pilletje en een joint misschien ook op een gezonde manier laten werken. Medicinale wiet verlicht chronische pijn, bestandsdelen van XTC zouden kunnen helpen bij traumaverwerking.

Wat zegt de neurobiologie hierover? Kan het onderzoek vrij plaatsvinden, of zijn er toch nog stigma’s en vooroordelen rond deze verboden middelen?

Onze gasten zijn:

 • dr. Christine Gispen-de Wied
  van het College Beoordeling Geneesmiddelen
 • dr. Hylke Vervaeke,
  docent neurobiologie aan de VU en het AUC
 • Paul Lebbink
  apotheker te Den Haag en bereider van medi-wiet
 • prof.dr. Wim van den Brink
  hoogleraar verslavingszorg aan het AMC.