Categorieën
Biologie Duurzaamheid Universiteit

Anna’s Tuin & Ruigte

Romantisch moestuintje of innovatieve landbouw?
Ergens tussen sloten, brandnetels en distels opent Anna’s Tuin & Ruigte binnenkort haar hekken. Een plaats voor biodiversiteit tussen de academische gebouwen. Een plek om te experimenteren met alternatieve voedselvoorziening. Voedselvoorziening die socialer, beter en verantwoorder is. Is Anna’s tuin een model voor de stad van de toekomst? Een zelfvoorzienende stad, onafhankelijk van haar achterland of stopt Anna’s invloed bij de grenzen van het Science Park? Er is een roep om duurzame voedselvoorziening, maar wat dat precies inhoudt, stellen we centraal op de dag van de duurzaamheid. Te gast zijn initiatiefnemer Jeroen Schütt, ecomodernist Hidde Boersma en conservatiebioloog Gerard Oostermeijer.

De video-opname is in zijn geheel beschikbaar op YouTube en ook hieronder ingesloten:

Vooraf:

 

Ergens tussen sloten, brandnetels en distels opent Anna’s Tuin & Ruigte binnenkort haar hekken. Een plaats voor biodiversiteit tussen de academische gebouwen. Een plek om te experimenteren met alternatieve voedselvoorziening. Voedselvoorziening die socialer, beter en verantwoorder is. Is Anna’s tuin een model voor de stad van de toekomst? Een zelfvoorzienende stad, onafhankelijk van haar achterland of stopt Anna’s invloed bij de grenzen van het Science Park? Er is een roep om duurzame voedselvoorziening, maar wat dat precies inhoudt, stellen we centraal op de dag van de duurzaamheid.

Op de BètaBreakbanken nemen op maandag 10 oktober plaats:Poster BètaBreak Oktober 2016 - Anna's Tuin en Ruigte

LET OP: In verband met de Dag van de Duurzaamheid en onze samenwerking met Green Office is de BètaBreak voor een keer op maandag in plaats van woensdag. Zie je daar, centrale hal van Science Park!