Categorieën
Aardwetenschappen Biologie Duurzaamheid Politiek & Maatschappij Scheikunde

De Duivel in de Kraan

Nederlands kraanwater is schoner dan bronwater. Toch gaat dat niet helemaal vanzelf. Achter de schermen bekvechten ecotoxicologen, chemieconcerns en waterbedrijven over normen, wetten en regelgeving terwijl Den Haag druk bezig is niet-water gerelateerde zaken. Op woensdag 15 februari 2017 gaan wij een panel van vier aan de tand voelen over de stand van zaken. Hoe veilig is ons water eigenlijk en wat kunnen we verwachten in de toekomst? Gaat de toenemende vergrijzing van ons drinkwater een medicijnencocktail maken? Gaan microplastics een probleem opleveren? Zal de duivel weer in de kraan terugkeren? Dat én meer op woensdag 15 februari tussen 12-13 in de centrale hal van het Science Park. Met Rosa Sjerps, John Steegh, Dick Vethaak en Gerard Stroomberg.

klik op de titel voor meer informatie!

de veiligheid van ons drinkwaterduivelsposter

De conclusie van een onderzoek gedaan door de Universiteit van Twente stond als een paal boven water: Nederlands kraanwater schoner dan bronwater. Geheelonthouder zijn van kraanwater is niet meer van deze tijd. Waar eens het kraanwater als de duivel zelve werd gezien door strenggelovigen op het Zeeuwse eiland Tholen, is nu kraanwater gezonder en milieuvriendelijker dan ooit.

Toch gaat dat niet helemaal vanzelf. Achter de schermen bekvechten ecotoxicologen, chemieconcerns en waterbedrijven over normen, wetten en regelgeving terwijl Den Haag druk bezig is niet-water gerelateerde zaken. Op woensdag 15 februari 2017 gaan wij een panel van vier aan de tand voelen over de stand van zaken. Hoe veilig is ons water eigenlijk en wat kunnen we verwachten in de toekomst? Gaat de toenemende vergrijzing van ons drinkwater een medicijnencocktail maken? Gaan microplastics een probleem opleveren? Zal de duivel weer in de kraan terugkeren? Dat én meer op woensdag 15 februari tussen 12-13 in de centrale hal van het Science Park.

Met:

Rosa Sjerps

onderzoeker op het gebied van chemische waterkwaliteit bij het KWR instituut

John Steegh

landelijk voorzitter waterschapspartij Water Natuurlijk

Prof. dr. Dick Vethaak

ecotoxicoloog bij Deltares en aan de VU

Gerard Stroomberg

directeur RIWA-Rijn en lobbyist namens drinkwaterbedrijven.