Categorieën
Geneeskunde Politiek & Maatschappij Psychobiologie

Pillen of Praten?

In april gaan we het hebben over depressie en de werking van antidepressiva. Veel mensen kennen vast wel iemand in zijn of haar omgeving die in aanraking is gekomen met een depressie en daar misschien zelfs medicatie voor gebruikt. De pillen staan al jaren ter discussie toch slikken zo’n 1.1 miljoen mensen in Nederland pillen voor psychische aandoeningen als angststoornissen en depressie. Echter gaat dit niet altijd gepaard zonder bijwerkingen. Hoe kan deze groep gebruikers toch blijven groeien in Nederland? Wat is depressie eigenlijk en wanneer is dit zo erg dat anti-depressiva moeten worden voorgeschreven ? Alles over depressie en anti-depressiva op 26 april om 12:00 in de centrale hal op het Scienepark!
klik op de titel voor meer informatie!

PILLEN OF PRATEN
Over de zin en onzin van anti-depressiva

In april gaan we het hebben over depressie en de werking van andepressiva. Veel mensen kennen vast wel iemand in zijn of haar omgeving die in aanraking is gekomen met een depressie en daar misschien zelfs medicatie voor gebruikt. De pillen staan al jaren ter discussie, toch slikken zo’n 1.1 miljoen mensen in Nederland pillen voor psychische aandoeningen als angststoornissen en depressie. Echter gaat dit niet altijd gepaard zonder bijwerkingen. Hoe kan deze groep gebruikers toch blijven groeien in Nederland? Wat is depressie eigenlijk en wanneer is dit zo erg dat antidepressiva moeten worden voorgeschreven? Alles over depressie en anti-depressiva op 26 april om 12:00 in de centrale hal van het SciencePark!Pillen of praten poster

met:

dr. Pierre Bet
ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog (VU)

Dick Bijl
Arts, Epidemioloog en hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin

Prof. Dr. Pim Cuijpers
Professor klinische psychologie aan de VU

 

 

 

Bekijk voor de laatste informatie ook ons Facebook Evenement, en zet jezelf op aanwezig!