Categorieën
Duurzaamheid Economie Natuurkunde

De BètaBreak onder Stroom

De productie van groene energie stijgt gestaag. Zonne- en windenergie zijn superschone manieren om elektriciteit op te wekken, maar de stroomproductie is niet altijd even voorspelbaar. Om toch iedereen van energie te voorzien zijn slimme oplossingen nodig. Waar blijft al die zonne-energie op een mooie zomerdag en hoe zet je een kopje koffie op een windstille avond? Dit en meer op woensdag 17 mei bij de BètaBreak!

Klik op de titel voor meer informatie.

DE BETABREAK ONDER STROOM – De Slimme Energietransitie

De productie van groene energie stijgt gestaag. Zonne- en windenergie zijn superschone manieren om elektriciteit op te wekken, maar de stroomproductie is niet altijd even voorspelbaar. Om toch iedereen van energie te voorzien zijn slimme oplossingen nodig. Waar blijft al die zonne-energie op een mooie zomerdag en hoe zet je een kopje koffie op een windstille avond? Dit en meer op woensdag 17 mei bij de BètaBreak!

Sprekers:

Liesbeth van Tongeren
Vice-fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer en van 2003 tot 2010 is ze directeur geweest van GreenPeace Nederland, een echte klimaatgoeroe dus. Haar achtergrond ligt echter ergens anders, ze is afgestudeerd in internationaal recht aan de UvA en heeft lang voor maatschappelijke organisaties gewerkt.

Annelies van der Stoep
Project Coordinator op het gebied van energietransitie voor de Amsterdam Economic Board en Amsterdam Smart City. In deze functie geeft ze leiding aan het uitvoeren van het CIty-Zen project, dat Amsterdam Nieuw-West van schone energie, uitstootneutrale huizen en een smart grid moet voorzien.