Categorieën
Kunstmatige Intelligentie Wetenschap

Man and Machine │Mens en Machine

De bionische mens, iemand zonder imperfecties die in staat is tot bovenmenselijke vaardigheden, lijkt dichterbij dan ooit. Het vervangen en verbeteren van lichaamsdelen om nóg sterker en beter te worden is dan ook niet verrassend.

Maar wat is er momenteel mogelijk? En wat als mens en machine uiteindelijk één worden… Zal dit alleen maar voordelen hebben, of gaan we dan ook iets verliezen? Ons discussiepanel zal al deze vragen en nog meer bespreken.
Klik op de titel voor meer informatie!

Man and Machine: a human without imperfections?Man and Machine

<<<English follows Dutch>>>

De bionische mens, iemand zonder imperfecties die in staat is tot bovenmenselijke vaardigheden, lijkt dichterbij dan ooit.

Het vervangen en verbeteren van lichaamsdelen om nóg sterker en beter te worden is dan ook niet verrassend.

Maar wat is er momenteel mogelijk? En wat als mens en machine uiteindelijk één worden… Zal dit alleen maar voordelen hebben, of gaan we dan ook iets verliezen? Ons discussiepanel zal al deze vragen en nog meer bespreken met:

  • Dr. Machiel Keestra
    Assistent professor bij het instiuut voor interdisciplinaire wetenschappen en filosoof met een passie voor handelen en denken (UvA)
  • Mirjam Schuijff
    Onderzoeker op het snijvlak van wetenschap, technologie en maatschappij (UT)

————————–————————–————————–————-

The bionic human, someone without imperfections and capable of superhuman abilities, is a fantasy no more. We are no longer surprised by the idea of replacing or improving parts of the body and getting stronger,and faster.

What are we capable of now? And what if human and machine literally will become one, will this always lead to an improved human? Or will we lose something as well? Our panel will discuss these questions and more.

This session will be held in Dutch.