Categorieën
English language edition Politiek & Maatschappij Psychobiologie Scheikunde

Psychedelics

<<<English follows Dutch>>>

Psychedelica als therapievorm voor verschillende ziektes en aandoeningen klinkt misschien absurd, maar blijkt wellicht een realiteit. Na een lange stop in psychedelisch onderzoek worden er tegenwoordig talloze onderzoeken gepubliceerd over de effecten en mogelijke toepassing van psychedelica. Zoals bijvoorbeeld het potentieel kunnen behandelen van alcoholverslaving, depressies en dwangstoornissen met een psychedelische therapie.

Maar wat zijn psychedelica eigenlijk? Wat weten we over de effecten? En zijn er risico’s bij de implementatie in een therapeutische setting? Ons discussiepanel zal al deze vragen en nog meer bespreken

Psychedelics as a form of therapy for various diseases and disorders may sound absurd, but turn out to be a reality. After a long stop in psychedelic research, numerous studies are published on the effects and possible therapeutic application of psychedelics. For example, the potential to treat alcohol addiction, depression and compulsive disorders with a therapy involving psychedelics.

But what are psychedelics? What do we know about their effects? And are there risks in a therapeutic application? Our discussion panel will discuss all these questions and more.