Categorieën
Aardwetenschappen Biologie Duurzaamheid Politiek & Maatschappij Scheikunde

De Duivel in de Kraan

Nederlands kraanwater is schoner dan bronwater. Toch gaat dat niet helemaal vanzelf. Achter de schermen bekvechten ecotoxicologen, chemieconcerns en waterbedrijven over normen, wetten en regelgeving terwijl Den Haag druk bezig is niet-water gerelateerde zaken. Op woensdag 15 februari 2017 gaan wij een panel van vier aan de tand voelen over de stand van zaken. Hoe veilig is ons water eigenlijk en wat kunnen we verwachten in de toekomst? Gaat de toenemende vergrijzing van ons drinkwater een medicijnencocktail maken? Gaan microplastics een probleem opleveren? Zal de duivel weer in de kraan terugkeren? Dat én meer op woensdag 15 februari tussen 12-13 in de centrale hal van het Science Park. Met Rosa Sjerps, John Steegh, Dick Vethaak en Gerard Stroomberg.

klik op de titel voor meer informatie!

Categorieën
Aardwetenschappen Politiek & Maatschappij

Het Water in Bedwang

Van Leeghwater tot koning Willem-Alexander, van de Watersnoodsramp tot de Rotterdamse haven…
Nederland is hét waterland. Onze dijken en grachten worden beheerd door het oudste democratische orgaan ter wereld: De waterschappen. De waterschappen zijn misschien wel belangrijker dan ooit, ze behoeden ons immers voor de gevaren die zeespiegelstijging en klimaatverandering met zich meebrengen. Toch is de verkiezingsopkomst al jaren laag. Wat is de toekomst van de dijk? En waar gaan de waterschapsverkiezingen precies over?

Categorieën
Aardwetenschappen English language edition Sterrenkunde

Hunting for Aliens

Op woensdag 19 februari gaat de BètaBreak over ‘De Zoektocht naar Buitenaards Leven’.
De zoektocht naar buitenaards leven is een interdisciplinair onderzoeksgebied waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Is de ontdekking van buitenaardse levensvormen misschien wel dichterbij dan we denken en wat betekent dat voor ons?

Te gast zijn sterrenkundige Carsten Dominik, een van ’s lands deskundigen als het gaat om de bestudering van exo-planeten, en planetair geomorfoloog Sebastiaan de Vet, die kennis over de Aarde gebruikt om meer te weten te over de aanwezigheid van leven op Mars.

Ook te gast: Esther Velasco, die extremofielen hier op aarde onderzoekt, en Marco Langbroek, meteorietdeskundige.